Прњавор: Концертом обиљежен Дан школе

Срна
Прњавор: Концертом обиљежен Дан школе

ПРЊАВОР - Ученици Музичке школе “Константин Бабић” у Прњавору вечерас су одржали концерт поводом Дана школе на којем су представили рад у протеклих годину дана.


Концерту је присуствовала и помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе Републике Српске Наташа Цвијановић, која је истакла да је посебно интересантно што ову школу похађа велики број ученика, међу којима су и ђаци из сусједних мјеста.

“Око 200 ученика у основној и 30 у средњој школи говори колико су просвјетни радници посвећени раду са младима, али и колико су грађани заинтересовани да њихова дјеца похађају Музичку школу. Овај вид образовања није обавезан, али је значајна и важна надоградња”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Вршилац дужности директора Музичке школе Тина Дабић рекла је да је концерт поводом Дана школе један од најсвечанији, којим се уједно обиљежава и рођење српског композитора чије име школа носи.

“Драго нам је да су наши млади таленти препознати гдје год наступају. Публика је вечерас могла чути неке од ученика који су раније добили признања”, рекла је Дабићева.

Један од учесника био је и ђак трећег разреда средње Музичке школе Смајо Делић, који свира три инструмента - клавир, гитару и хармонику.

“Са музиком нисам имао великог искуства раније. Уназад три године захваљујући нашим професорима озбиљно се припремамо, учествујемо на разним концертима, мислим да можемо још доста постићи”, навео је Делић.

Поводом Дана школе уручена су признања ученицима и професорима који су остварили посебне резултате на крају прошле школске године, као и захвалнице начелнику општине Прњавор Дарку Томашу, Министарству просвјете и културе Републике Српске и Музичком педагошком заводу за подршку коју пружају раду и дјеловању Музичке школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана