Прњавор: Изложба ситних и украсних животиња испунила очекивања

Срна
Прњавор: Изложба ситних и украсних животиња испунила очекивања

ПРЊАВОР - Тродневна берза и изложба ситних и украсних животиња које је одржана у Прњавору квалитетом и бројношћу изложбених јединки испунила је очекивања посјетилаца и организатора ове манифестације.

На манифестацији је учествовало 45 излагача из БиХ, а изложено је и оцијењено око 600 изложбених јединки, међу којима су биле разне врсте птица, живине, зечева и глодара.

Предсједник Удружења “Феникс” из Прњавора и организатор изложбе Велибор Тривичевић каже да је изузетно задовољан одзивом излагача и посјетом заинтересованих суграђана посебно имајући у виду чињеницу да у Прњавору немају адекватан простор за излагање који би задовољио све потребне услове.

“Уз много труда успјели смо одржати изложбу у простору Ватрогасног дома, иако је доста скучен. Сарађујемо са многим друштвима овог типа у БиХ и региону, могли бисмо са експонатима напунити много веће дворане, али у тренутним околностима задовољни смо и овим што смо сада понудили”, рекао је Тривичевић Срни.

Он је додао да је била у плану и изложба паунова али да се због ограниченог простора од тога морало одустати.

Савезни судија за голубове Есо Дједовић из Тешањке похвалио је организацију изложбе у Прњавору и истакао да му је драго да једна мала општина ради велику ствар за све љубитеље животиња.

“Велики градови су затајили. Нису изложбу направили Сарајево, Бањалука, Тузла али јесу Добој, Прњавор, Тешањ и Зеница. Од 25 удружења имали само само четири изложбе”, појаснио је он.

Предсједник Кунићарског савеза БиХ и судија за куниће Драган Драгојевић из Српца рекао је Срни да је данас било изложено 20 експоната ове врсте, а да су све животиње испуниле потребне услове и стандарде.

Он је појаснио да је најзахтјевнија врста кунића белгијски оријаш, чије држање подразумијева посебне кавезе, начин исхране и узгоја.

На крају сајма уручене су захвалнице, дипломе и пехари излагачима и појединцима који су помогли организацију изложбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана