Прњавор: Гатарић изгубио седам спорова

М. Латиновић, Б. Радуловић
Прњавор: Гатарић изгубио седам спорова

Прњавор - Начелник општине Прњавор Синиша Гатарић из СДС-а до сада је поднио девет тужби против мене. Од тога седам спорова је окончано и све случајеве Гатарић је изгубио.

Рекао је то на јучерашњој конференцији за новинаре предсједник ОО СНСД-а Драго Калабић. Додаје да је конференција била његов осврт на погрешне медијске написе како су се међусобно туживали.

- Ја никога нисам тужио. Он је мене тужио за сваку моју изјаву коју сам дао новинарима. То не треба никога да чуди, с обзиром на то да је Гатарић тужио многе одборнике, премијера и предсједника РС и пола комшија - казао је Калабић.

Додаје да се сам брани и да су на посљедњем суђењу Гатарићеви најближи сарадници свједочили у Калабићеву корист.

- Још се не зна ко ће сносити трошкове суђења, јер у једном моменту он мене тужи као начелник општине, у другом као грађанин. Јадно и жалосно ће бити ако трошкове буду морали платити грађани општине Прњавор - нагласио је Калабић.

Истиче да је СДС Прњавор преварио народ, што је, како каже, видљиво из документа "Предизборна платформа СДС" у којој је обећано свашта, а није испуњено.

- Од 2.000 радних мјеста до страних инвеститора и воде за коју се потврдило да нам је најгора у БиХ, а најављивао је и да ће порез на непокретности бити двоструко мањи - рекао је Калабић.

Наглашава да власницима имовине стижу рјешења о измирењу обавеза у старом износу од 0,45 марака и без могућности уплате у ратама. Додаје да инвеститори бјеже у сусједне општине.

- Налазимо се у потпуној изолацији, јер нас је начелник општине завадио са свим сусједима и са Владом РС. Умјесто да сарађујемо са институцијама Српске, због његовог личног и бахатог односа немамо никакву помоћ - казао је Калабић и нагласио да није инвестиција Владе око изградње аутопута, живот у овој општини би стао.

- Умјесто да је подржао то, он је тужио и премијера РС и директора аутопутева - додаје Калабић, који сматра да друге општине у којима су на власти начелници из СДС-а стоје много боље од Прњавора.

Одбацујући ове оптужбе Гатарић је конференцију ОО СНСД-а оцијенио као "превару Драге Калабића".

- То је увод пред велики протестни митинг који је најавио, а с обзиром на то да не може окупити више од 30 људи, он је морао да организује конференцију за штампу како би се бавио мојим тужбама према њему, због његових лажи - рекао је Гатарић.

Истиче да ће Калабића тужити за све неистине које каже, а за које буде имао аудио или видео-запис.

- Не знам зашто је то толико битно за јавност, то су судски процеси, истина је у сваком случају, као и правда, достижна али спора. Ја ћу до својих истина кроз судске процесе сигурно доћи - казао је Гатарић.

Истиче да је  платформа СДС-а и те како испуњена.

- Вратили смо скоро осам милиона КМ дуга, завршили смо један од највећих пројеката, нашли смо инвеститора и направили комплетну нову школу, а то је била дужност Владе. Довели смо воду у сам град, асфалтирали пет централних улица у граду и још 20 километара асфалта по селима. Очишћена су корита ријека, направљен је паркинг сервис и запослени ратни војни инвалиди - казао је Гатарић.

Додао је да је, између осталог, завршен и круг Дома здравља и направљен цјевовод вриједан 600.000 КМ.

Скупштинску већину од 20 одборника у Прњавору чини СДС у коалицији са НДП-ом, затим СРС-ом и СРС-ом РС, једним одборником из реда националних мањина и једним одборником из ПДП-а.

Опозицију чине одборници СНСД-а, један независни одборник, један одборник из ПДП-а и Покрета за Прњавор, укупно девет њих.*

Јавна трибина

Драго Калабић је истакао да ће СНСД сутра организовати јавну трибину у Прњавору у 19 часова.

- Желимо да спријечимо стално пропадање ове општине и потпуну распродају земљишта, од којег се исплаћују плате чиновницима - истакао је Калабић.

КАЛАБИЋ

СДС је обећао а није испунио

Отворити 2.000 радних мјеста

Довести стране инвеститоре

Дупло мањи порез на непокретности

Воду, а имамо најгору у БиХ, загађену

ГАТАРИЋ

СДС је испунио предизборну платформу

Вратили дуг од осам милиона КМ

Направили нову школу

Довели воду у град

Асфалтирали пет централних улица

Направили паркинг сервис и запослили ратне војне инвалиде

Направили цјевовод вриједан 600.000 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана