Прњавор: Друштво за пројекте младих добило 11.000 КМ

Срна
Прњавор: Друштво за пројекте младих добило 11.000 КМ

ПРЊАВОР - Шест неформалних група које окупљају младе са подручја Прњавора данас је, потписивањем партнерског уговора између ове општине и Фондације "Мозаик", преко Омладинске банке добило 11.000 КМ за реализацију одобрених пројеката.

Од овог износа општина Прњавор обезбиједила је 6.000 КМ. Начелник општине Дарко Томаш навео је да је на овај начин младима пружена прилика за спровођење у дјело пројеката у локалној заједници.

"Честитке младима који су имали идеју и аплицирали за средства. Вјерујем да ће наредне године бити повећано новчано учешће општине, што ће значити да ће бити обухваћен већи број младих и њихових пројеката", рекао је Томаш.

Асистент програма Омладинска банка Сања Којић каже да на располагању имају још 1.300 КМ за један пројекат, а други позив за пријаву пројекта или микробизниса отворен је до сутра у 14.00 часова.


Један од пројеката који ће бити реализован у наредном периоду на подручју општине Прњавор је "Путујуће позориште".

Анастазија Шимић рекла је да је у основи овог пројекта извођење представе о теми насиља на друштвеним мрежама "То нисам ја" Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Прњавор у сеоским подручјима како би се родитељи из руралних средина више упознали о опасностима које доноси дигитално доба.

Према подацима Фондације "Мозаик", у БиХ дјелују 43 локалне омладинске банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана