Признање за најљепше уређен штанд освојило КУД “Бројаница”

Срна
Признање за најљепше уређен штанд освојило КУД “Бројаница”

ПРИЈЕДОР - За најљепше уређен штанд на манифестацији “Златне руке Поткозарја” проглашен је штанд Културно-умјетничког друштва /КУД/ “Бројаница” из Приједора.

Они су освојили највише гласова посјетилаца и за свој труд у уређењу штанда награђени признањем, новчаном наградом од 100 КМ и поклон пакетом Пољопривредне задруге “Кооператива”.

То је било њихово прво учешће на овој етно-манифестацији јер су једно од најмлађих друштава у Приједору, основани прије три године.

Координатор секције жена у КУД “Бројаница” Свјетлана Марић рекла је да им признање много значи.

На вечерашњем свечаном затварању дводневне привредне етно-туристичке манифестације “Златне руке Поткозарја” уручено је и посебно признање за допринос очувању традиције Марини Згоњанин из Новог Града, која је захвалила за признање и свима који су препознали њен дугогодишњи рад.

“С тим човјек треба да се роди. Ја сам од 15. године почела са сакупљањем старих предмета и израдом рукотворина, којих данас имам много и радо их показујем”, изјавила је Згоњанинова новинарима.

Манифестација је ове године одржана 15. пут и окупила је тридесетак излагача и то четири радионице, шест удружења и више од двадесет појединаца који су излагали своје рукотворине.

Циљ манифестације, коју организује Туристичка организација града је очување културе, традиције и старих заната народа Поткозарја.

Манифестацију, која је дио овогодишњег Љета културе у Приједору, затворили су вечерас на малом градском тргу чланови тамбурашког оркестра КУД “Милан Егић” из Брезичана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана