Признање за храброст Стефану Малетићу

Срна фото: бнтв
Признање за храброст Стефану Малетићу

Бијељина - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за двадесетосмогодишњег суграђанина Стефана Малетића који је спасио четрнаестогодишњег дјечака од утапања у језеру у Етно-селу "Станишићи".

"Малетић је показао храброст и хуманост и дао позитиван примјер свим људима да помажу другима у невољи", рекао је Мићић и додао да је само захваљујући њему и људима који су притекли у помоћ дјечак остао жив.


Он је уручио Малетићу захвалницу у име Градске управе Бијељина.

Дјечак је боравио на завршници пионирског првенства у фудбалу, када је на паузи за ручак ушао у језеро гдје му је, према ријечима очевидаца, претходно упао мобилни телефон.

"Два дјечака су дотрчала до мене и рекла ми да им се друг дави у језеру. Када сам дошао тамо, један младић, који се случајно ту затекао, већ је био до појаса у води, али није могао да га дохвати. Показао ми је гдје се налази, а ја сам без размишљања заронио и извукао га на обалу", рекао је Малетић новинарима.

Он каже да је дјечак био без свијести и да су га реанимирали до доласка Хитне помоћи.

"Урадио сам оно што сматрам да је обавеза сваког човјека, да помогне другом у невољи. Срећа је била да је у Етно-селу био доктор који је одмах притекао у помоћ и почео реанимацију, а на путу ка болници срели смо екипу Хитне помоћи која је преузела бригу о дјечаку", каже Малетић.

Четрнаестогодишњи дјечак из Рогатице упао је у језеро које се налази у Етно селу "Станишићи" 5. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана