Признање наставнику из Фоче: Дјечији дневник убрао награду

Р. Ђ.
Признање наставнику из Фоче: Дјечији дневник убрао награду

Фоча - Како ради Ученичка задруга "Младост" у Основној школи "Свети Сава" у Фочи, како се спремају приредбе и шта се све дешава на ваннаставним активностима, а шта у ђачким клупама, на сва ова питања одговорили су чланови литерарне секције ове школе у свом првом Дјечијем дневнику.

На идеју о креирању ове емисије дошао је наставник српског језика Душко Крсмановић, којем је организација Центар за образовање "Степ бај степ" у Сарајеву додијелила награду за најиновативнијег наставника у БиХ у категорији предметна настава. На конкурс се пријавило више од 150 просвјетних радника у пет категорија, а Крсмановић није ни слутио да ће баш он понијети ласкаву титулу.

- Дошао сам на идеју да ученицима прикажем рад медија, да увиде њихову улогу, али и сами постану креатори садржаја, медијски се описмене. Тако је настала наша информативна емисија. Они су сами изабрали да буду новинари, сниматељи, тонци и водитељи и посветили се томе - прича Крсмановић.

Осим Крсмановића, у изборном кругу за најиновативнијег наставника у БиХ нашла се и његова колегиница из школе, учитељица Драгана Арсић која је била номинована у категорији разредне наставе.

- Ово нам заиста много значи јер такве позиције наших наставника афирмишу њихову професију, подсјећају на њихову улогу, те их враћају на друштвени пиједестал који заслужују - рекла је директорица школе Јелена Чанчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана