Привремено премјештање граничног прелаза код Дубровника са Хрватске на БиХ страну

Срна
Привремено премјештање граничног прелаза код Дубровника са Хрватске на БиХ страну

Требиње - Град Требиње упутиће иницијативу надлежним институцијама да гранични прелаз на Иваници, од Требиња према Дубровнику, са хрватске стране привремено буде премјештен на територију БиХ у близини овдашњег прелаза чија је градња са четири траке почела данас, како би се избјегле вишечасовне гужве, те омогућио лакши и бржи превоз путника и робе.

Ово је одлучено након данашњег састанка у градској управи градоначелника Требиња Луке Петровића и замјеника Мирка Ћурића са директором Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ Миром Џакулом.


У информацији на сајту градске управе наводи се да је разговарно о важним питањима за град Требиње, а да су најважнија изградња граничног прелаза на Иваници са БиХ стране, те могућност да прелаз са хрватске стране привремено буде премјештен на ову територију да би већ ове године четири траке на БиХ прелазу биле употријебљене за хрватски гранични прелаз.

"Град Требиње опредијелио се да пошаље иницијативу заједничким институцијама БиХ како би се она усмјерила према хрватским царинама и обезбиједило да већ ове сезоне гранични прелаз добије пуни ефекат", изјавио је Петровић након састанка.

Џакула, Петровић и начелник општине Равно Андрија Шимуновић данас су озваничили почетак градње граничног прелаза Иваница од Требиња према Дубровнику.

Биће изграђено пет модерних саобраћајних трака, чиме ће знатно бити смањена вишечасовна чекања и гужве у љетним мјесецима, а допринијеће и развоју туризма два комшијска града.

Путници кажу да изградња само овог прелаза не би имала пуни ефекат ако гранични прелаз на хрватској страни остани исти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана