Приоритети фочанских мјесних заједница: Села хоће путеве, град асфалт и паркинг

Р. Ђ.
Приоритети фочанских мјесних заједница: Села хоће путеве, град асфалт и паркинг

Фоча - Обнова и асфалтирање путева, расвјета, помоћ у грађевинском материјалу само су неке од потреба мјесних заједница у Фочи чије рјешавање очекују у овој години.

Предсједник Савјета градске МЗ Душаново Миленко Чанчар каже да су приоритети за ову годину обнова и асфалтирање путева. Уређење пјешачке стазе и паркинг простор тражи и МЗ Центар, док су асфалтирање, расвјета и обезбјеђивање дјечијег игралишта приоритети МЗ Горње поље.

Највећи проблеми приградске МЗ Устиколина ријешени су лани путем различитих међународних и пројеката државних и ентитетских министарстава. На листи приоритета за ову годину је побољшање путне комуникације. Проблеми путне инфраструктуре остају приоритет МЗ Кута и за 2016. годину.

- Наш приоритет је насипање путева, посебно до домаћинстава која се баве пољопривредом и сточарством - рекао је предсједник МЗ Кута Лука Бодирога. Мјештани Миљевине годинама муку муче са лошим путевима и још лошијом електромрежом, а електрификацију села тражи и МЗ Избишно. Током 2015. у 24 мјесне заједнице у Фочи спроведене су бројне капиталне инвестиције. Многи сеоски путеви су обновљени, а градске саобраћајнице добиле су асфалт након деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана