Принцеза Катарина Карађорђевић донирала пет библиотека вртићу њеног имена у Лакташима

Срна
Foto: Picasa

БЕОГРАД - Вртић у Лакташима у Републици Српској, симболично назван по принцези Катарини добио је пет библиотека потпуно опремљених књигама у својим просторијама, саопштила је Фондација принцезе Катарине Карађорђевић.

"Ова значајна донација, у вредности од преко милион динара, реализована је захваљујући Питсбург тродржавном комитету Фондације Лајфлајн Чикаго преко Фондације принцезе Катарине, у знак сећање на дугогодишњег донатора и добротвора Ђорђа Топића", наводи се у саопштењу Фондације принцезе Катарине.

Тим средствима пет соба вртића "Принцеза Катарина Карађорђевић" опремљено је библиотекама са литературом за дјецу јасличког и предшколског узраста.

Директор Јавне установе Центар за предшколско васпитање и образовање Лакташи Наташа Трнинић истакла је да је простор у којем малишани бораве обогаћен новим намјештајем, клима уређајима, играчкама и литературом за дјецу захваљујући Фондацији принцезе Катарине.

"Дјеца и запослени се од срца захваљују принцези Катарини, фондацији и донаторима на пажњи и поклонима којима су нас обрадовали", поручила је Трнинићева.

Принцеза Катарина указала је да брига о дјеци треба да буде највећи приоритет сваког друштва, нагласивши да подржавањем малишана у њиховом развоју и образовању улажемо у своју будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана