Принцеза Катарина донирала рачунаре школи у Дервенти

Срна
Принцеза Катарина донирала рачунаре школи у Дервенти

Дервента - Принцеза Катарина Карађорђевић уручила је данас 14 рачунара Основној школи "Деветнаести април" у Дервенти - поклон хуманитарне организације "Лајфлајн" из Чикага, којом предсједава.

Принцеза Карађорђевић истакла је да је веома срећна што је у Републици Српској, у Дервенти, наводећи да је Фонд помоћ прикупио у Чикагу. "Само заједно можемо постићи веће резултате и успех, да наши млади људи имају дивну будућност", поручила је принцеза Катарина.

Принцезу Карађорђевић у Дервенти дочекао је и министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, који јој је захвалио за помоћ школама у Дервенти, Модричи и Шамцу.

"У овој школи рачунарска технологија је застарјела, није се могла квалитетно изводити настава и припрема, а дјеца су тешко савладавала градиво. Вјерујем да ће се ученици у новој школској години највише обрадовати поклону, да ће уз савременију опрему наставници реализовати све предвиђене планове, а ученици постићи још боље резултате", рекао је Малешевић.

Он је изразио увјерење да је ово само почетак помоћи принцезе Карађорђевић Републици Српској.

Директор Основне школе "Деветнаести април" Елвира Миљић истакла је да је донација дошла у право вријеме, јер је школа током 2010. године за вријеме поплава имала значајну штету.

"Свима нам је драго што смо имали прилику да упознамо Њено височанство и веома смо захвални за поклон. Имали смо опрему која није могла да прати уџбенике, а од идуће године тог проблема неће бити", рекла је Миљићева.

Начелник општине Дервента Милорад Симић рекао је да је данашња посјета историјска за Дервенту и у знак захвалности принцези уручио грб ове локалне заједнице.

"Много је личности прошло кроз Дервенту, али је посјета принцезе Карађорђевић посебна јер је на добробит оним којима је помоћ допремљена. Сви смо веома обрадовани и једно велико хвала", рекао је Симић.

Принцеза Карађорђевић из Дервенте отпутовала је за Модричу, гдје ће подијелити пет кућних апарата најугроженијим породицама, чији су домови страдали у прошлогодишњим поплавама.

Она ће потом посјетити и Основну школу у Шамацу, гдје ће донирати 14 рачунара за кабинет информатике, те кућне апарате за шест најугроженијих породица чија је имовина уништена током поплава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана