Прилика за студирање у Пољској и Чешкој

А. Ј.
Прилика за студирање у Пољској и Чешкој

Бањалука - Студенти из РС и БиХ који имају жељу за путовањем, упознавањем различитих култура и усвајањем знања на иностраним факултетима имају прилику да аплицирају за стипендије Пољске и Чешке.

Катедра за науку, технологију и инжењерство на АГХ Универзитету науке и технологије у Кракову, у сарадњи са UNESCO-ом, додјељује 35 стипендија страним студентима за спровођење самосталног програма истраживања у подручју науке, технологије и инжењерства.

И чешко Министарство образовања, младих и спорта заједно са "Цхарлес" факултетом друштвених наука отворило је конкурс за стипендирање седам студената из земаља у развоју. Стипендије су намијењене студентима основних и мастер студија у академској 2016/17. години.

Студентима мастер и докторских студија, те постдокторантима са универзитета из југоисточне Европе покрајина Штајерска, у сарадњи са Универзитетом у Грацу у оквиру програма "Go Styria" нуди стипендије за истраживачки боравак у Грацу у зимском семестру 2016/2017. академске године, у трајању од четири мјесеца. Рок за пријаву је 29. април.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана