Прикупљено више од 9.500 КМ за лијечење дјечака Сергеја Васића

Срна
Прикупљено више од 9.500 КМ за лијечење дјечака Сергеја Васића

БИЈЕЉИНА  - На хуманитарном базару за помоћ у лијечењу дјечака Сергеја Васића из Амајлија код Бијељине прикупљено је 9.589 КМ.

Хуманитарни базар одржан је јуче у организацији Бијељинског удружења младих (БУМ).

Уједињени хуманошћу, акцију су подржали многобројни власници козметичких и Фризерских салона, бутика, угоститељских објеката и других дјелатности, донирајући више од 200 поклон бонова у вриједности од 20 до 100 КМ, саопштено је из БУМ-а.

Сви посјетиоци базара на Градском тргу у Бијељини могли су да купе поклон бонове по симболичној цијени од 10 КМ или да донирају више новца уколико желе.

Осим бонова, на штанду БУМ-а нашле су се и различите рукотворине, колачи и играчке које су привукле пажњу најмлађим посјетиоцима базара.

Акцију су подржали и вртићи “Петар Пан”, “Чика Јова Змај”, “Вини Пу”, као и Удружења “Бијељинска дјеца сунцокрети” и “Другачији свијет”, чији су цртежи красили штанд.

Анђела Јањић из Бијељинског удружења младих захвалила је свим људима великог срца који су на било који начин подржали ову акцију и на тај начин “дали свој допринос у даљем лијечењу малог борца Сергеја”.

Јањићева је додала да Удружење има намјеру да активира и хуманитарни број, те на тај начин помогну Сергејевим родитељима у њиховој даљој борби за оздрављење сина.

Због компликација на порођају и недостатка кисеоника, Сергеју је потребна интензивна терапија без које неће успјети да стане на ноге, нити ће моћи сам да успостави храњење.

Његово лијечење одвијаће се у бањама Србије и региона, као и у иностранству.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана