Прикупљено скоро 70.000 КМ за центар За мајку и дијете

Срна
Прикупљено скоро 70.000 КМ за центар За мајку и дијете

Бањалука - Хумани грађани су 69.788 пута позвали "М:телов" хуманитарни број телефона 1412 у оквиру пројекта "С љубављу храбрим срцима" за изградњу Центра за превенцију развојних тешкоћа "За мајку и дијете", чиме је у овој акцији прикупљено 69.768 КМ.

Предсједник удружења грађана Центар за едукацију "Твоја ријеч" Оливера Ратковић подсјетила је да је на недавној донаторској вечери под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика за изградњу Центра за превенцију развојних тешкоћа "За мајку и дијете" прикупљено 1.241,088 КМ.

"За реализацију ове значајне и хумане приче кабинет предсједника Српске издвојио је 700.000 КМ, док је од осталих донатора и спонзора прикупљено 541.088 КМ", навела је Ратковићева у саопштењу.

Она је додала да су знатан допринос оснивању Центра који ће се бавити превенцијом, дијагностиком и рехабилитацијом дјеце са тешкоћама у развоју, као и пружањем стручне помоћи родитељима и породици, дали и Влада Српске, Градска управа Бањалука, бројни градови у Српској, институције, компаније, донатори, спонзори и појединци.

Ратковићева је оцијенила да ће изградњом Центра, за шта је прикупљено 1,3 милиона КМ, Српска добити системско рјешење поменуте проблематике, као и смјештајне капацитете за малишане и родитеље из Српске и региона.

"Дјеца нам више неће ићи у регион на лијечење и рехабилитацију. Дакле, поништићемо или обрисати ставку иностраног лијечења за ову циљну групу, а биће отворена и нова радна мјеста", навела је Ратковићева.

Она је најавила да ће будући Центар, између осталог, посједовати сензорну и слану собу, кабинет за моторну реедукацију, лабораторију, стоматолошку амбуланту, као и ордининације разних стручних особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана