Прикупљено 2.400 км за куповину хармонике младом умјетнику

Срна
Foto: срна

ДОБОЈ - На добротворном концерту прикупљено је 2.400 КМ за куповину хармонике младом умјетнику Лазару Благојевићу, члану Дјечијег црквеног хора "Јавор" и ученику трећег разреда Основне музичке школе "Маркос Португал" из Добоја, рекао је ђакон Владо Мојевић.

Мојевић каже да је у ту сврху до сада прикупљено 4.265 КМ, и наводи да је хумана акција покренута јер је препознат Лазарев таленат, а у недостатку да га надогради вјежбајући свакодневно. "Лазар је члан нашег дјечијег хора Јавор при храму Светих апостола Петра и Павла. Гледајући наступе и увјежбавање током проба, Лазо је показао нестваран таленат и свима се јавила жеља да му помогнемо", рекао је Мојевић новинарима.

Концерт је одржан синоћ у организацији Дјечијег црквеног хора "Јавор" и добојског Центра за културу и образовање. Диригент овог хора Љубица Тимановић каже да је за Лазарево даље школовање потребан квалитетнији тип хармонике, која половна кошта 14.0000 КМ, а нова је до 30.000 КМ. "Лазар је изузетно талентован дјечак.

Нажалост, до сада нисмо успјели достићи неки максимум баш због тог недостатка инструмента", рекла је Тимановићева и додала да је у недостатку властите хармонике дјечаку ограничена могућност да вјежба. Лазар Благојевић, који је свирајући хармонику освајао бројне запажене награде, каже да је љубав према овом инструменту настала прије шест година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана