Прикупљен новац за лијечење малог Игора

Д. Ј.
Прикупљен новац за лијечење малог Игора

СРБАЦ - За лијечење петогодишњег дјечака Игора Гужвића из Влакнице код Српца, који болује од тешког облика аутизма, прикупљено је 8.695 КМ на хуманитарном концерту који је одржан протеклог викенда у србачком Дому културе у организацији Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” и НВО “Миленијум”.

Извршна директорица Удружења “Ц.Е.З.А.Р.” Тања Шњегота рекла је да је њихова акција надмашила сва очекивања и додала да су прикупљена сва потребна средства за лијечење.

- Већ неко вријеме Игор прима терапију која је веома скупа и само на мјесечном нивоу потребно је издвојити 1.600 евра за лијек који стиже из Русије. Потребно је да прими још неколико доза и захваљујући средствима са хуманитарне вечери, али и анонимном донатору који је ових дана уплатио 1.500 КМ, обезбијеђен је потребан новац - рекла је Шњегота.

Већина донација прикупљена је од привредних субјеката и радника из јавних и приватних предузећа из Српца, а дио је обезбијеђен куповином улазница за хуманитарни концерт и добровољним прилозима грађана у кутију за донације.

- Ово није прва акција за Игора и морам нагласити да су и други субјекти раније били укључени у ову хуманитарну мисију, те омогућили да Игор прима већ пету терапију. Такође, бројни грађани из сусједних општина и градова, када су чули да организујемо донаторско вече, јавили су се тражећи број телефона Игорових родитеља са жељом да директно уплате новац за помоћ - истакла је Шњегота.

На хуманитарном концерту наступили су чланови плесних, пјевачких и глумачких секција Удружења “Ц.Е.З.А.Р.” и “Миленијума” и малишани србачког вртића “Наша радост”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана