Пријем за ватрогасца који је суграђанина извадио из бунара

Срна
Пријем за ватрогасца који је суграђанина извадио из бунара

МОДРИЧА - Начелник општине Модрича Јовица Радуловић примио је данас Милана Јовића, припадника локалне Територијалне ватрогасне јединице /ТВЈ/, који је учествовао у акцији спасавања Суада Јанарца /62/ из пресушеног бунара дубоког 15 метара.

Радуловић је рекао да многе животне приче изњедре хероје, а један од њих је и Јовић, који је показао храброст и са колегама 2. августа из бунара спасио човјека.

"Жао ми је због повреда које је Јанарац задобио чинећи хумано дјело - покушавајући да спасе маче из бунара", рекао је Срни Радуловић.

Он је навео да ће локална управа помоћи Јанарцу током лијечења у Универзитетском клиничком центру Репбулике Српске у Бањалуци.

Радуловић је, честитајући за пожртвоање младом ватрогасцу који је у Јединици био повремено ангажован, рекао да је на приједлог руководства и старјешине ТВЈ Модрича, Јовић данас примљен у радни однос, за сада на одређено вријеме.

"Јовић је спреман за најтеже ватрогасне задатке и његовим пријемом у радни однос модричка ТВЈ постаће још спремнија за изазове који су пред Јединицом и грађанима Модриче", рекао је Радуловић на пријему, којем је присуствовао и вршилац дужности старјешине Јединице Саша Стефановић.

Јовић је захвалио за пријем и рекао да му је драго да је спасен један људски живот и живот једног мачета.

"Спасавање Јанарца за мене и колеге је велика побједа, која ће бити потпуна када се наш суграђанин опорави", рекао је двадесетдвогодишњи Јовић.

Он је навео да је задатак могао да изврши сваки варогасац, али да се он јавио вјерујући да ће због своје конституције најлакше извадити унесрећеног, наводећи да ће ту ситуацију памтити цијелог живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана