Пријем за требињске хероје

Agencije
Пријем за требињске хероје

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је данас тројици храбрих Требињаца Николи Бокуни, Филипу Радмиловићу и Обраду Станићу који су ризиковали животе да би спасили суграђанку која је покушала да се убије скоком са Моста "Иве Андрића" у ријеку Требишњицу.

"Требињци су увијек били храбри људи, а то су још једном показали и ови момци. Ово је само један мали гест захвалности према овим младим људима који треба да буду примјер свима нама", рекао је Ћурић.

Он је истакао да ће град овим Требињцима бити на располагању, јер су својим храбрим и хуманим чином послали веома снажну поруку свим млађим генерацијама.

Бокун је рекао је да му је веома драго што је градоначелник Требиња препознао њихов чин.

"Ово нам много значи јер људи цијене то што смо урадили, иако би то вјероватно урадили сви који би се се затекли у таквој ситуацији", навео је Бокун.

Он је испричао да се све догодило у уторак, 21. јула, у послијеподневим часовима када се са пријатељом Филипом враћао са базена.

"Видјели смо жену која скаче у ријеку. Одмах смо паркирали мотор и ја сам за њом скочио у Требишњицу. Извадио сам јој главу из воде, а у међувремену у ријеку је већ ушао Филип, а и Обрад је допловио са барком у коју смо ставили ову жену и извукли је на обалу", казао је Бокун.

Радмиловић је рекао да је у акцији спасавања учествовао и туриста из Новог Сада, коме не знају име.

"Он је био са женом и дјецом, које је оставио у ауту и ушао у ријеку. Када смо спасили жену, он је отишао, тако да не знамо како му је име. Мислим да је био у пролазу кроз Требиње", навео је Радмиловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана