Пријем код градоначелника Брчког за учеснике дјечијег фестивала

Срна
Пријем код градоначелника Брчког за учеснике дјечијег фестивала

БРЧКО - Градоначелник Брчког Синиша Милић угостио је данас организаторе и учеснике Фестивала "Дјечија машта може свашта", који ће бити одржан вечерас у том граду.

Милић је рекао је да се фестивал одржава у оквиру програма обиљежавања Дана дистрикта и да је то централни дио програма.
- Задовољство ми је да смо наставили традицију. Ово је 16. фестивал који има и одређени квалитет. За њега се чуло и у региону, тако да ћемо и за овај фестивал имати госте из других земаља из нашег окружења - рекао је Милић новинарима.
Водитељ Фестивала Миња Субота рекао је да је ова манифестација умјетнички капитал Брчко дистрикта и да је његов континуитет доказ разумијевања и жеље да се излази у сусрет младима. Он је подсјетио да је овогодишњем фестивалу претходила манифестација "Чаролија боја и писане ријечи" на којој су проглашени најбољи ликовни и летерарни радови брчанских основаца.

 - И ту се повећао број учесника и завладао је велики интерес у поетском, литерарном и у ликовном делу - истакао је Субота.
Једна од 16 учесника Фестивала Елена Лена Вуковић из Брчког рекла је да јој је велика част што ће да учествује на Фестивалу дјечије пјесме и да је на томе захвална учитељици. Представиће се пјесмом "Кад ти љубав једном дође".

Вуковићева је напоменула да воли да гледа "Музички тобоган" Миње Суботе и његовог колеге Јована Адамова који је и директор Фестивала у Брчком.

Фестивал "Дјечија машта може свашта" почиње у 18.00 часова у сали Гимназије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана