Приједору дјечије игралиште – донација компаније „m:tel“

ГС
Приједору дјечије игралиште – донација компаније „m:tel“

БАЊАЛУКА - Генерална директорка компаније „m:tel“ Јелена Триван, посјетила је данас Приједор, предавши овом граду, односно свим његовим грађанима, ново дјечије игралиште на коришћење.

Донација дјечијег игралишта у Приједору је још једна у низу које је „m:tel“ реализовао, а с циљем подршке заједници и најмлађима. Како би ово игралиште, за чију је изградњу компанија издвојила више од 80.000 КМ, предали на коришћење граду на Сани, представници „m:tela“ посјетили су Приједор и новоизграђено игралиште.

Симболично, пуштањем балона заједно са малишанима који су присуствовали отварању игралишта, Јелена Триван је и званично предала игралиште граду Приједору, односно њеном градоначелнику Слободану Јавору.

-Као што знате, покренули смо акцију даривања школских и дечијих игралишта различитим општинама, а данас је на реду Приједор. Градоначелник ме је информисао да су и друге друштвено одговорне компаније направиле игралишта и да је већ више од 40 игралишта направљено у Приједору. То ме испуњава оптимизмом да смо још увек добри људи и да још увек радимо за заједницу, а не само за профит. Ми смо направили једно, чини ми се, светски лепо игралиште за децу Приједора, на којем би позавидео сваки велики град и надам се да ће они у томе уживати. Градоначелнику сам пренела и нашу жељу да помогнемо сеоским општинама увођењем интернета, у прављењу игралишта али и у опремању њихових информатичких кабинета, односно пренела сам да је „m:tel“ ту за Приједор, као и за све остале грађане Републике Српске – нагласила је Триван.

Слободан Јавор је нагласио да су прије двије године покренули једну активност за срећно дјетинство, гдје су уз подршку привредника кренули у реконструкцију и изградњу нових дјечијих игралишта.

-Ово је засигурно један од најозбиљнијих и најскупљих пројеката, и заиста када погледате, видите да је ово савремено и модерно дјечије игралиште на којем ће уживати малишани цијелог града – истакао је Јавор.

Додао је да га посебно радује то  што компаније попут „m:tel“ и других фирми из града Приједора  имају друштвену одговорност и желе да локалној заједници покажу да су ту, да су уз своје суграђане. -Као што је и госпођа Триван најавила ми ћемо наставити сарадњу и у наредном периоду уз договор и сагласност наших суграђана, одредићемо пројекте и одредити приоритете – истакао је.

Као и у другим градовима којима је „m:tel“ даровао дјечија игралишта, све играчке које се налазе на прилагођеној сигурносној подлози атестиране су у складу са европским стандардима и безбједне за игру.

Малишани из приједорског насеља Кокин град, сада могу да уживају у справама за игру, кулама, тобоганима, пењалицама и тунелима, а ту су и љуљашке и њихалице, клацкалице и игра „школице“ на подлози… Свакако, постављене су и клупе за њихове родитеље, а изграђена је и чесма.

Ова инвестиција још један је доказ да „m:tel“ у оквиру свог друштвено одговорног пословања улаже у заједницу у којој послује, настојећи да буде присутна у свим градовима и мјестима, као и у свим областима хуманог дјеловања у друштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана