Приједору 200.000 евра за реконструкцију основне школе Петар Кочић

Срна
Приједору 200.000 евра за реконструкцију основне школе Петар Кочић

Приједор - За реконструкцију Основне школе /ОШ/ "Петар Кочић" у Приједору одобрено је 200.000 евра из донације Владе Србије.

Директор ОШ "Петар Кочић" Горана Босанчић рекла је да ће овим средствима бити реконструисано постојеће игралиште и дограђени кошаркашки и тениски терен, као и атлетска стаза са три траке.

Она је навела да ће, осим у спортске терене, новац бити уложен у реконструкцију стакленог крова који спаја такозвану малу са великом школом, а који годинама прокишњава при јачим падавинама.

"Желимо тај дио искорисити да доградимо просторију за продужени боравак или за неку нову намјену. Испод тога се налази вишенамјенска сала гдје изводимо програме, наставничка вијећа, савјете родитеља и едукације од које бисмо, можда, направили амфитеатарски простор", рекла је Босанчићева на конференцији за новинаре.

Она је навела да је са приједорским градоначелником Миленком Ђаковићем разговарала о могућем ангажману Завода за изградњу града Приједор који би могао направити конкретне пројекте с циљем реализације ове донације, будући да је школа имала пројекат за спортске терене, а не и за остале грађевинске радове.

"Захваљујем српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је припомогао да школа жПетар Кочићж дође на тај списак, као и Влади Републике Српске и Министарству финансија, јер је пуно градова у Републици Српској и у сваки град је отишло нешто средстава", рекла је Босанчићева.

Она је изразила задовољство што је у Приједору баш ова школа добила средства, јер су преостале три градске школе биле обухваћене неком донацијом.

Босанчићева, која је директор ове школе седам година, рекла је да годинама покушава да добије донацију за реконструкцију школе која је саграђена 1998. године, али су веома брзо након изградње централног објекта уочене мањкавости градње у поратном периоду, те да је пријава на јавни позив за донације Владе Србије уродила плодом.

Ову школу у централном објекту и два подручна одјељења у протеклој школској години похађало је 1.187 ђака у 52 одјељења.

Конференција за новинаре одржана је у просторијама Градског одбора СНСД Приједор у којем је Босанчићева предсједник Актива жена и одборник у Скупштини града.

Конференција за новинаре је сазвана након посљедње сједнице Скупштине града Приједора на којем је Ђаковић рекао да ни он, ни Градска управа, као ни градско Одјељење за друштвене дјелатности нису имали информацију о јавном позиву за донације Владе Србије путем Владе Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана