Приједорски одборници сутра о најављеној продаји рудника Љубија

Срна
Приједорски одборници сутра о најављеној продаји рудника Љубија

Приједор - Одборници Скупштине града Приједора завршили су први дио шестог скупштинског засједања и наставак најавили за сутра када ће бити разматрана и тачка којом је данас допуњен дневни ред, а односи се на Информацију о одлуци Владе Републике Српске о продаји дијела државног капитала Рудника жељезне руде /РЖР/ "Љубија".

Предсједник Скупштине града Сеад Јакуповић истакао је да је скупштина данас донијела више значајних одука те разматрала више информација о раду установа и организација, а да ће на сутрашњем наставку бити ријечи о најављеној продаји РЖР "Љубија" о чему ће одборнике, а и све грађане Приједора информисати градоначелник Миленко Ђаковић.

На данашњем засједању одборници су донијели одлуку о давању гаранције АД "Топлана" Приједор за дугорочно кредитно задужење на износ главнице од четири милиона КМ, са роком отплате од седам година.

"Разумијевајући финансијску позицију топлане, Скупштина града Приједора данас је топлани дала гаранцију на дугорочно кредитно задужење у износу од четири милиона КМ. Приједор ће тако и у наредној грејној сезони, имати топле радијаторе", рекао је градоначелник Миленко Ђаковић.

Вршилац дужности директора Градске топлане Зоран Кнежевић рекао је да ће кредитна средства добро доћи за измирење претходних обавеза према добављачима енергената, прије свега мазута и дрвне биомасе.

"То је кредитно задужење у износу од четири милиона КМ са периодом отплате од седам година које ће топлана измиривати из сопствених средстава, уз гаранцију Града", навео је Кнежевић.

Одборници су прихватили одлуку о отписивању ненаплативих потраживања Града у износу од 1,14 милиона КМ, а стали су и иза одлуке којом ће се, кроз измјену пројеката хитног опоравка од поплава, наставити са санацијом дијела Рудничке улице и потеза од дома у Саничанима до Ракелића, у укупној вриједности од 430.000 КМ.

Скупштина је гласала и за Регулациони план пословне зоне "Балтине Баре"-секција један и два.

Одборници су разматрали и извјештаје о раду комуналних предузећа, Туристичке организације града, Завода за изградњу града, Завода за запошљавање подручна јединица Приједор, о раду правобранилаштва сједиште замјеника Приједор, те о реализацији Одлуке о допунским правим бораца, ратних вијних инвалида и породица погинулих бораца.

Наставак шесте сједнице Скупштине града Приједора најављен је за сутра у 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана