Приједорски одборници нису прихватили извјештај о раду градоначелника у 2018.

Срна
Приједорски одборници нису прихватили извјештај о раду градоначелника у 2018.

Приједор - Скупштина града Приједора није прихватила извјештај о раду градоначелника и градске управе за 2018. годину.

Против извјештаја који је, осим актуелног часа, био једина тачка дневног реда данашњег засједања, гласало је 18 одборника (СНСД, дио СДС-а, ПДП, СДА, ДФ и пет самосталних одборника који су мандате добили преко ДНС-а и СП-а), шест је било за (ДНС и СДП БиХ), а један уздржан (СДС).

Скупштинска већина усвојила је седам закључака којима се градоначелник задужује да извјештава Скупштину града о интерној ревизији, реализацији капиталних инвестиција, полугодишњем извршењу буџета, плану јавних набавки и расподјели суфицита, те да извршава скупштинске одлуке и да размотри све примједбе које су дате на извјештај.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Далибор Павловић рекао је да су људи окупљени око нове идеје извјештају дали “жути картон”.

“Ово је само упозорење да градоначелник и градска управа морају радити у складу са свим законским актима и одлукама Скупштине и ништа друго. Увијек ћемо радити за добробит наших грађана и људи који су нам дали подршку”, изјавио је Павловић новинарима.

Одборник ДФ-а Мирсад Дуратовић рекао је да је ово била прилика да се покушају исправити неправилности које су до сада биле пракса.

“Ја сам у досадашњем раду више пута указивао на кршење скупштинских одлука, неизвршавање скупштинских аката, измјене програма Скупштине од градоначелника и градске управе”, додао је Дуратовић.

Одборник ДНС-а Валентина Совиљ и одборник СДС-а Славко Шврака изјавили су да није јасно како су неки одборници, који су 2018. године гласали за све одлуке у Скупштини, сада против извјештаја о раду који су на тај начин директно одобравали.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је, без обзира на све, изузетно задовољан свим што је урађено у 2018. години.

“Захваљујем колегама у градској управи који су здушно радили на заједничким пројектима суочени са свим могућим проблемима. Све оно што се тицало градске управе извршено је у складу са планом и програмом рада и реализовано у прошлој години”, рекао је Ђаковић.

Он је подсјетио да неки програми који су се тицали тендерских процедура и надлежности републичких органа нису реализовани, као што су регулација ријеке Милошевице или изградња кружног тока.

Наставак засједања најављен је за 11. јуни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана