Приједорски бајкери се отиснули пут Грчке

С. Та.
Приједорски бајкери се отиснули пут Грчке

Приједор - Двадесетак бајкера, чланова више приједорских мото-клубова кренули су у петак на своје друго поклоничко путовање кроз Србију, Сјеверну Македонију и Грчку.

Један од чланова бајкерске експедиције Горан Врањеш рекао је да на пут крећу са благословом монаха са Хиландара, на који су чекали седам мјесеци.

- Толико су отприлике трајале наше припреме за ово путовање. Прошле године смо били на Хиландару и дружили се са монасима, били смо лијепо примљени и то је у нама пробудило жељу да поново кренемо истим путем на ново поклоничко путовање - изјавио је Врањеш. Истакао је да бајкери намјеравају да путују путевима православних манастира од Жиче и Студенице до Солуна, Хиландара и Метеора, а потом и до Охридског и Дојранског језера и Битоле, те српских православних светиња на том подручју.

- Пред нама је дуг пут од око три хиљаде километара, што је нови изазов којем се сви чланови екипе радују већ мјесецима - рекао је Врањеш.

Организатор путовања је Мото клуб “Отписани”, а бајкер Славко Врућинић каже да путници имају спремну потребну логистику и добру вољу да све прође у најбољем расположењу. Повратак бајкера очекује се за десетак дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана