Приједорчани траже смјену замјеника градоначелника

ГС
Приједорчани траже смјену замјеника градоначелника

ПРИЈЕДОР - Упућујемо вам иницијативу за смјену Жарка Ковачевића са дужности замјеника градоначелника Приједора због његове јучерашње објаве на Фејсбуку, наводи се у отвореном писму, које потписују грађани Приједора, а послали су га градоначелнику Слободану Јавору, руководству Скупштине града и одборницима.

У писму се подсјећа да су јуче, како и доликује челним људима мултифункционалних локалних заједница, прво објављене честитке градоначелника Јавора и предсједника Скупштине града Приједора Мирсада Дуратовића упућене свим вјерницима и суграђанима католичке вјероисповијести.

Услиједила је, додаје се у писму, Ковачевићева објава која је усмјерена и против самог честитања Ускрса. 

"Сматрамо непримјереном и недопустивом комуникацију с било које позиције јавне управе којом се дискриминише било који грађанин због било којег идентитета. Очекујемо од градоначелника да иницира разрјешење Жарка Ковачевића с дужности замјеника градоначелника Приједора, а од Скупштине града да ту иницијативу подржи како би се свим грађанима нашег града послала порука да су безбједни без обзира на национална, вјерска, родна, политичка или било која друга опредјељења", наводи се у отвореном писму, које је у посједу "Независних новина". 

Ковачевић је на свом Фејсбук профилу, између осталог, написао нек је "ватиканистима далеко лијепа кућа".

"Кад се сјетим шта је католички клер радио и ради Србима, колико је жртва под њиховим благословом било, не да не могу ништа честитати, већ их се гнушам. Ватикан се и текако бавио и политиком, по добру их никад нисмо запамтили. Ко не зна да је Босна и Херцеговина и данас за њих terra misionaris, тај ништа не зна", написао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана