Приједорчани против изградње пумпе у близини ријеке Сане

Срна
Приједорчани против изградње пумпе у близини ријеке Сане

ПРИЈЕДОР - Становници Приједора изјаснили су се против изградње бензинске пумпе и сличних објеката у близини ријеке Сане, саопштила је Омладинска организација “Чувари ријеке Сане”.

Потписи, њих више од 2.300, прикупљани су од 17. до 23. октобра у оквиру грађанске иницијативе која је покренута против изградње бензинске станице у урбаној централној зони града у близини корита ријеке Сане.

“Чувара ријеке Сане” су појаснили да се овом иницијативом тражи од Скупштине града да стави ван снаге одлуку о изради регулационог плана дијела централног подручја Приједора између десне обале Сане и дијелова улица Краља Петра Петра Ослободиоца, Радничке и Српских великана.

“Ово није питање струке нити појединца, ово је питање јавности и грађана који живе уз ријеку Сану и уживају њену благодат. Грађани не желе такве врсте објеката у близини ријеке Сане, већ нешто што и приличи амбијенту, као што су туризам, спорт и рекреација”, поручили су из Омладинске организације “Чувари Сане”.

Скупљање потписа било је организовано на Тргу Мајора Зорана Карлице у Приједору и у том периоду је прикупљено више од 1 700 потписа. Било је покренуто и електронско прикупљање потписа за грађане који су тренутно ван града или у иностранству, а на тако је подршку пружило њих више од 600.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана