Приједор: За снабдијевање водом 3,9 милиона марака

С. Т.
Приједор: За снабдијевање водом 3,9 милиона марака

Приједор - Градоначелник Приједора Марко Павић потписао је јуче са предузећем "Хидро-коп" из Бањалуке уговор о санацији и реконструкцији дистрибутивне мреже централног система за снабдијевање водом, вриједан 3,9 милиона марака.

Ријеч о наставку пројекта снабдијевања водом града којим су раније ријешена питања изворишта, резервоара и довода воде до резервоара. Радови ће трајати 18 мјесеци, а биће завршена реконструкција водоводне мреже у Приједору, у коју није улагано више од 50 година.

- То је био пројекат који је финансијски подржала влада Швајцарске, а сада се ради о реконструкцији и проширењу секундарне мреже. Овим уговором су обухваћена насеља Урије, Чиркин поље, Гашића насеље, улица Вука Караџића и Рашковац - изјавио је Павић и додао да је пројектом обухваћен и дио приградских насеља и да је планирана реконструкција одређеног броја шахтова и прелаза преко ријеке Сане.

Представник Министарства финансија РС Бојан Мацура истакао је да се ради о дијелу пројекта "Водовод и канализација РС", вриједног 100 милиона евра, који спроводе у свим општинама РС. Укупна вриједност инвестиције у Приједору је већа од 16 милиона евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана