Приједор: У скупштини представници 12 политичких субјеката

Срна
Приједор: У скупштини представници 12 политичких субјеката

ПРИЈЕДОР - Мандате у Скупштини града Приједора на локалним изборима одржаним 15. новембра освојило је 10 политичких странака, један независни кандидат и један представник националних мањина, потврђени су резултати ЦИК-а БиХ.

СНСД је освојо осам мандата, а слиједе ДНС са шест и СДС са три.

По два мандата освојили су Покрет за Приједор, СДА, Уједињена Српска, СПС, СП и ПДП, а један мандат добили су независни кандидат Слађана Радаковић и кандидат са листе националних мањина Андрија Вукотић.

Највеће повјерење бирача на листи СНСД-а добили су Саша Бурсаћ, Слободан Јавор, Горан Велаула, Александар Гајић, Никола Вујасиновић, Далибор Кос, Жарко Татић и Александар Миљешић.

Из ДНС-а највише гласова освојио је актуелни градоначелник Миленко Ђаковић, а слиједе Златко Ритан, Горан Предојевић, Славица Поповић, Младен Радишић и Игор Јаворић.

У СДС-у су то Биљана Кнежевић, Срђан Адамовић и актуелни народни посланик Милан Тубин.

Са листе Покрет за Приједор мандате су освојили Мирсад Дуратовић из ДФ-а, те Азра Пашалић из ПДА, СДА ће представљати Месуд Трњанин и Алмаса Мушић, Уједињену Српску Ненад Мејакић и Жарко Ковачевић, СПС Душко Милетић и Миљана Кос, СП Игор Кнегињић и Немања Грубан и ПДП Далибор Грабеж и Ранко Смиљанић.

Једина промјена у односу на првобитне резултате настала је међу кандидатима СП-а након што је поновљено бројање на неким бирачким мјестима у Приједору.

Према првом бројању, другопласирани на листи СП-а био је Миладин Цвијић са 511 гласова, док је на трећем мјесту био Немања Грубан са 510 гласова. Према поновљеном бројању, Грубан има 510 гласова и добио је мандат, а Цвијић има 509 гласова, трећепласиран је и није освојио мандат.

За градоначелника Приједора изабран је Далибор Павловић из СНСД-а са 15.351 гласом или 45,14 одсто, док је кандидат ДНС-а Драгутин Родић освојио 12.210 или 35,90 одсто гласова, а Маја Драгојевић-Стојић из СДС-а 6.446 или 18,95 одсто гласова.

На локалним изборима 2016. године ДНС је освојио 10 мандата, СНСД седам, СДС пет, СДА три, ПДП два, а социјалисти, ДФ, СДП БиХ и националне мањине по један. Кандидате за градоначелника имали су ДНС и СДС, гдје је Миленко Ђаковић побиједио са 22.277 или 60,76 одсто гласова, док је Душан Берић добио повјерење 14.388 или 39,24 одсто бирача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана