Приједор: Сутра раде објекти, без пријеке потребе не доводити дјецу

Срна
Приједор: Сутра раде објекти, без пријеке потребе не доводити дјецу

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић саопштио је вечерас да је након консултација са директорицом вртића “Радост” Горданом Јекић постигнута сагласност да сви вртићки објекти сутра раде.

“Иако се данас догодио земљотрес који се у знатној мјери осјетио и у нашем граду и узнемирио грађане, након више консултација сагласили смо се да је ријеч о приземним објектима и да родитељи који имају потребу могу сутра довести дјецу у вртић”, рекао је Павловић и додао да је родитељима који немају пријеке потребе препоручено да дјецу не доводе у вртић.

Павловић је навео да ће бити предузете све потребне мјере приприваности о чему је постигнут договор и са припадницима Територијалне ватрогасне јединице Приједор.

Данашњи земљотрес десио се у вријеме када дјеца у вртићу спавају, па су васпитачице и друго особље вртића будили дјецу, на брзину их облачили и обували и изводили напоље у дворишта у којем се налази и више старих стабала.

Родитељима је послата порука да што прије дођу по дјецу, а неки од њих су притекли у помоћ и радницима вртића.

“Од овога ћемо се тешко опоравити. Никад тежу одлуку васпитач није имао - које дијете прво пробудити и одакле кренути. Када вам у таквој ситуацији дође и родитељ да помогне око дјеце, то су тек моменти који се не заборављају”, рекла је васпитачица млађе вртићке групе Биљана Павловић.

За сутра су радници добили инструкције да сва врата унутар објекта буду откључана, а све спољашне капије закључане, те да нема спавања и да није потребно презувати дјецу како би се што прије извела напоље, уколико се понови ситуација.

“Данас је у вртићу у посјетио био Деда Мраз и то је дан када су дјеца посебно срећна. Али радни дан нам се завршио тако да је тешко икоме више било до пакетића”, додала је Павловићева.

Министарство просвјете и културе Републике Српске препоручило је данас кризним штабовима у јединицама локалне самоуправе које су ближе епицентру земљотреса да обуставе рад предшколских установа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана