Приједор: Суфицит у буџету шанса за инвестиције

С. Т.
Приједор: Суфицит у буџету шанса за инвестиције

Приједор - Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је да ће град имати суфицит у буџету који ће бити или распоређен у постојеће буџетске ставке или усмјерен у инвестицију за коју се одлучи Скупштина града.

- Биће то солидан суфицит и контролисан - рекао је Павић на Скупштини града, гдје су одборници јуче усвојили извјештај о раду градоначелника и Градске управе у 2015. години.

Павић је нагласио да Приједор, у вријеме када се многи жале да не могу покрити трошкове, може да се похвали тиме да никоме не дугује ни најмањи износ. Он је истакао и да су најважнији привредни субјекти у 2015. години пословали позитивно, као и сва јавна предузећа, осим "Топлане".

- Наша привреда је извозно оријентисана и извоз је већи у земље ЕУ него изван Уније, што говори о конкурентности наше привреде. Покривеност увоза извозом је 124 одсто, док је републички и просјек на нивоу БиХ 58 одсто - навео је Павић.

Он је за ову годину најавио неке од инвестиција као што су асфалтирање путева, завршетак пијаце, те изградња и реконструкција друштвених домова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана