Приједор: Путу ка школи недостају тротоари, ђацима предалеко станице

Срна
Foto: Aрхива

ПРИЈЕДОР - Форум за безбједност заједнице града Приједора као новоидентификоване проблеме издвојио је недостатак тротоара у насељу Пећани на путу до школе, као и удаљеност аутобуских станица за ђаке путнике из двије градске основне школе.

Предсједник Актива директора основних школа Здравко Будимир рекао је да ова два проблема утичу на безбједност ученика.

Не постоји тротоар до дворишта Основне школе /ОШ/ "Доситеј Обрадовић" на Пећанима, као ни преко моста на Пухарској, а улица која води до школе је веома прометна, што угрожава безбједност како ученика и радника школе, тако и становника овог насеља.

Други проблем се односи на ученике путнике школа "Десанка Максимовић" и "Бранко Ћопић", јер ученици не путују ђачким линијама, па су им аутобуске станице знатно удаљене од школа.

"У разговору са превозницима речено је да су линије и станице унапријед регулисане одлукама и да они не могу мијењати линије", навео је Будимир.

Игор Милетић из Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове града Приједора рекао је да ће ово одјељење размотрити могућа рјешења ових проблема с циљем што веће безбједности ученика.

Форум за безбједност заједнице града Приједора је савјетодавно тијело које чине представници тридесетак инстутуција и које се састаје једном у два мјесеца да сагледа шире аспекте безбједности и предлаже рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана