Приједор: Продужени в.д. мандати за осам директора и једног начелника

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР- Одборници Скупштине града Приједора именовали су данас вршиоце дужности директора осам установа чији оснивач је локална заједница, као и вршиоца дужности /в.д./ начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту.

За разлику од праксе у протекле двије године, када су се именовања руководних позиција односила на в.д. мандате у трајању до 90 дана, данас су донесена рјешења о именовању до окончања конкурсне процедуре.

Секретар Скупштине града Жељко Шкондрић рекао је да су конкурси у припреми.

В.д. мандати данас су продужени за директоре Центра за социјални рад, Градске апотеке, Дјечијег вртића "Радост", Спортске дворане "Младост", Позоришта Приједор, Галерије "Сретен Стојановић", Развојне агенције "Преда" и Туристичке организације.

Мандат у статусу в.д. продужен је и начелнику Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, које је једино одјељење за чијег начелника није расписан конкурс, док су за преосталих седам конкурсном процедуром прошле године изабрани начелници у пуном мандату.

Одборник СДС-а Биљана Кнежевић успротивила се именовању в.д. начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Ранка Колара с обзиром на то да се резолуција о правима бораца, за коју је Скупштина града у мају 2021. године обавезала ово одјељење да је сачини у року од 30 дана, још није нашла пред одборницима.

"Одлука је донесена потпуним консензусом и јединством српских политичких партија које партиципирају у градском парламенту, а данас именујемо човјека који не ради свој посао", рекла Кнежевићева.

Колар је рекао да је резолуција одавно спремна и да ће бити пред одборницима на наредном засједању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана