Приједор: Пријем за Ивону Одицки и Николину Аничић

Srna
Приједор: Пријем за Ивону Одицки и Николину Аничић

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић приредио је данас пријем за Ивону Одицки која је освојила трећу награду на интернационалном музичком фестивалу "Славјански базар" у Бјелорусији и за Николину Аничић, која је завршила учитељске студије као најбољи дипломирани студент смјера и као студент генерације Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци.

Ђаковић је изјавио да су оваква достигнућа и у школовању и у музичкој дјелатности врхунског карактера и да би се њима подичиле и много веће средине од Приједора, те да су стога још вреднија пажње и Градске управе и јавности.

"Ми се трудимо да уочимо сва изузетна дјеловања наших становника и, кад год је прилика, да се састанемо са њима, дарујемо им скромне поклоне и пожелимо успјех у професионалном и приватном животу", рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након пријема којем је присуствовао и директор Словенског културног центра Никола Деретић.

Ивона Одицки је истакла да је поносна што је представљала своју државу на таквом фестивалу и што је награђена, поготово што су тамо награде освајала и нека од великих музичких имена са наших простора.

"Захваљујем градоначелнику за подршку и ово ми много значи, јер је то један диван гест", рекла је Одицки.

Николина Аничић је навела да приводи крају мастер студије и најавила да се планира и даље образовати, захваливши Градској управи и градоначелнику који су препознали и увијек препознају младе и успјешне људе.

"Ово је подршка да се и даље настави са успјесима. Порука младима јесте да се рад и труд увијек исплате. Темељ сваког успјеха јесте жеља, а након тога добро постављени циљеви, организација и упорност и, свакако најважнија, вјера у себе", истакла је Аничићева.

Деретић је навео да Словенски културни центар његује културну сарадњу са словенским народима.

"Дошао сам да честитам овим младим дјевојкама, а првенствено Ивони коју смо са пуним повјерењем усмјерили ка Бјелорусији и она је то повјерење апсолутно оправдала", истакао је Деретић.

Он је додао да Ивона вјероватно није ни свјесна свог успјеха јер је ово у посљедњих 20 година тек трећи пут да је неко из БиХ освојио трећу награду.

"Захвалио бих и градоначелнику који је препознао мисију Словенског културног центра, подржао нас и ми симболично узвраћамо овим резултатима", закључио је Деретић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана