Приједор: Пријем за госте из италијанске покрајине Тренто

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР- Градоначелник Приједора Слободан Јавор и представници италијанске аутономне покрајине Тренто разговарали су данас у Приједору о финализацији поступка отварања Центра за подршку малим и средњим предузећима, саопштено је из Градске управе.

Посебно је наглашено удруживање пољопривредних произвођача и реализација откупне станице за пољопривредне и друге производе произвођача са подручја Приједора, односно отварање Поткозарске куће, будући да тај пројекат треба бити завршен до краја године.

Ради се о трогодишњем пројекту "Промоција територијалног партнерства, подршка предузетништву и вредновање људских ресурса за локални економски и друштвени развој" чија је сврха конкретизација неких од потреба становништва.

Ту се убрајају подршка при удруживању малих и микро предузетника с циљем лакше комерцијализације њихових производа, истраживање потенцијалног тржишта, подршка при реализацији властите предузетничке идеје и микрокредити под повољним условима за пољопривреду.

Осим о актуелним пројектима, било је ријечи и о протеклим који су реализовани у дугогодишњој сарадњи Удружења "Програм Приједор" и града Приједора уз финансијску подршку Трента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана