Приједор: Премијерно одиграни "Штрумпфови"

Срна
Приједор: Премијерно одиграни "Штрумпфови"

ПРЊАВОР - Глумци Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Прњавор извели су вечерас у Дому културе пред домаћом публиком премијеру представе "Штрумпфови", у епизоди "Први рођендан", по тексту и у режији Бранкице Радоњић.

Млада глумица Николина Ђукић, која је у прњаворском аматерском позоришту већ 10 година, рекла је да је рад на представи почео прије пандемије вируса корона, а да се глумачка постава представе у оригиналном саставу окупила поново у марту ове године.

"Због епидемиолошких мјера поново смо били спријечени да раније изведемо представу, али сада смо дочекали премијеру због чега ми је јако драго. Надам се да ће се представа допасти малишанима", рекла је Ђукићева.

У представи су, први пут, на сцену заједно изашли отац и син, Веселин и Бојан Алексић.

Веселин, који је у групи одраслих, у представи има улогу Великог Штрумпфа, док његов син Бојан глуми Грицка.

"Кроз представу смо се зближили на посебан и дубљи начин него код куће, радимо нешто што у нашој породици до сада нико није радио. Осим тога, посебан је осјећај и што имамо улогу да насмијемо и развеселимо дјецу", рекао је Веселин у изјави Срни.

Он је истакао да су млади глумци били на висини постављеног задатка и озбиљно одрадили своје улоге.

"Са њима ми је било лако радити јер сам и сам једно жвелико дијетеж, па смо се негдје пронашли и енергијом и опуштеношћу", појаснио је Веселин.

Са друге стране, његов син Бојан каже да су се међусобно помагали при припреми ликова, као и да је било много дружења, смијеха и забаве.

"Лијепо је радити са неким кога тако добро познајете, коме вјерујете. На почетку сам имао одређени вид сумње да ћемо се успјети уклопити, али је на крају све испало више него добро", рекао је Бојан.

Представа "Штрумпфови" већ је у својој предпремијери коју је имала на протеклом позоришном фестивалу "Добојска вртешка" остварила велики успјех освојивши двије награде - за најбољу колективну игру и костиме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана