Приједор: Парастос за 100 погинулих и преминулих рудара

Срна
Приједор: Парастос за 100 погинулих и преминулих рудара

ПРИЈЕДОР - Поводом Дана рудара - Свете Варваре, у спомен-комплексу код Дирекције Рудника жељезне руде данас су положени вијенци и цвијеће, те служен парастос за 100 погинулих и умрлих рудара.

Предсједник Синдикалне организације предузећа “Арселор Митал” из Приједора Саша Кукољ изјавио је новинарима да сваке године одају почаст рударима који су дали живот за ову професију.

Он је навео да је сјећање везано за раднике Рудника жељезне руде и “Арселор Митала”, те да су им се, осим руководстава оба предузећа, придружили и представници борачких организација града.

“Данас се присјећамо 60 погинулих у периоду 1992-1995. године, али и свих умрлих колега од 2004. године, па наовамо”, рекао је Кукољ.

Приједорски рудари традиционално обиљежавају Дан рудара низом активности - планинарским маршем и даровањем крви, а биће награђена и дјеца радника која су учествовала на конкурсу за израду новогодишње честитке.

Због пандемије вируса корона традиционални пријем за пословне партнере и рударско вече неће бити организовани ни ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана