Приједор: Отворена Новогодишња бајка

Срна
Приједор: Отворена Новогодишња бајка

Приједор - Цјеловечерњим наступом мажорет клуба "Фестина" и мажоретске секције Основне школе "Бранко Ћопић", те паљењем новогодишње расвјете на малом градском тргу и кићењем јелке у Приједору је вечерас отворена манифестација "Новогодишња бајка".

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Љиљана Бабић каже да је ово први пут да је поводом новогодишњих празника организован овакав догађај.

"Ово вече је посвећено дјеци, а наредних дана биће организовани дневни и вечерњи концерти, наступи ди-џејева и аниматора и луткарске представе", рекла је Бабићева.

Она је додала да Приједор, по угледу на веће европске центре, нуди својим суграђанима и њиховим гостима прегршт производа из кућне радиности од разних домаћих специјалитета и слаткиша, до продаје куваног вина, кафе и чаја.

"Између некадашњих робних кућа на малом тргу отворена је продајна изложба на штандовима које је град обезбиједио бесплатно за невладине организације, институције, самосталне трговачке, месарске и занатске радње", рекла је Бабићева.

Двадесетак продајних штандова биће отворено до сриједе, 30. децембра, сваког дана од 10.00 до 20.00 часова, те у четвртак, 31. децембра, од 10.00 до 16.00 часова.

Током "Новогодишње бајке" прије подне биће организовани "Новогодишњи велики одмор", на којем ће се получасовним програмом представити четири градске основне школе.

Дјечија Нова година биће организована у сриједу, 30. децембра, а манифестација ће бити завршена концертом Жељка Васића, уз кога ће Приједорчани 31. децембра дочекати ново љето.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана