Приједор: Отворена изложба фотографија о борби за живот “Мрвица”

Срна
Приједор: Отворена изложба фотографија о борби за живот “Мрвица”

ПРИЈЕДОР - У Приједору је вечерас отворена изложба фотографија Ленке Келеман под називом “Мрвице од рођења и борбе за живот до одраслих људи”.

Представник Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској “Мрвице” Јелена Ћетковић изјавила је да је Келеманова прије епидемије вируса корона провела мјесец и по на Универзитетском клиничком центру у Бањалуци и све детаљно биљежила, те да су тада настале фотографије које чине поставку ове изложбе.

“Циљ је да се подигне свијест и покаже кроз шта родитељи пријевремено рођене дјеце пролазе, првенствено мајке, као и колико је тешко да дијете прво изађе из инкубатора, дође до одређене грамаже и поједе један комплетан оброк од 20-30 милилитара. Хтјели смо да покажемо колико је тим мајкама потребна помоћ”, рекла је Ћетковићева, која је из Бањалуке.

Она је навела да је изложба коју је организовало Удружење “Мрвице” ове године први пут организована у Приједору, а да је раније била представљена у Бањалуци, Лакташима и Билећи.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић изјавио је да су “Мрвице” велики мали хероји, те позвао суграђане да наредних дана посјете ову изложбу у галерији “Сретен Стојановић”.

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској “Мрвице” основано је 2016. године и бави се хуманитарним радом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана