Приједор: Отворена хуманитарна изложба и продаја слика

Srna
Приједор: Отворена хуманитарна изложба и продаја слика

ПРИЈЕДОР - Хуманитарна изложба и продаја слика, коју организују бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији, град Приједор и Музеј Козаре, отворена је данас у Приједору. У Музеју Козаре и у холу Позоришта Приједор изложено је 25 дјела 19 аутора из Републике Српске, цијена сваке слике је 500 КМ, а сав приход намијењен је за изградњу Дневног центра "Подржи ме – 9. јануар" у Косовској Митровици за више од 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов позвао је Приједорчане да учествују и у овој хуманитарној акцији и захвалио Градској управи Приједор, првој локалној заједници која је прошле године уплатила 5.000 КМ за изградњу овог центра.

"Молимо све који могу и желе да помогну овај хумани пројекат да посјете и купе слику и тако учествују и изградњи овог значајног центра изграђеног на хуманости Републике Српске", поручио је Арлов.

Отварању изложбе присуствовало је двадесетак дјеце и младих са потешкоћама у развоју са родитељима, који су допутовали јуче у вишедневну посјету Приједору, гдје им је домаћин Центар "Сунце".

"Од самог почетка Република Српска је уз нас и нама много значи да дођемо овде. У Приједору се осећамо као код куће", рекла је предсједник Удружења родитеља деце са посебним потребама "Подржи ме" из Косовске Митровице Ивана Ракић.

Шеф Одсјека за образовање, здравство и социјалну заштиту и НВО града Приједора Стевица Дроњак најавио да ће град Приједор и убудуће подржавати пројекте, идеје и визије Одбора за помоћ Косову и Метохији.

"У име Градске управе захваљујем малишанима који су допутовали из Косовске Митровице, али захваљујем и Арлову, који показује велику снагу, жељу и вољу да помогне народу Косова и Метохије", рекао је Дроњак.

Ово је пета хуманитарна продајна изложба коју је Одбор уз помоћ локалних институција претходно организовао у Бањалуци, Брчком, Требињу и Источном Сарајеву, гдје је до сада продато 27 слика.

Изложба ће бити отворена 10 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана