Приједор: Основне школе, након пет година, поново добиле гријање

Срна
Приједор: Основне школе, након пет година, поново добиле гријање

Приједор - Три основне школе у Приједору, којима је централно гријање због дугова искључено прије више од пет година, од овог мјесеца поново су прикључене на систем, рекла је Срни директор приједорске "Топлане" Љиљана Деспотовић.

"Постигнут је договор између школа, градске управе, Министарства просвјете и културе Републике Српске и жТопланеж да се школе поново прикључе и да редовно плаћају услуге централног гријања", каже Деспотовићева.

Она је подсјетила да је градским школама "Доситеј Обрадовић", "Бранко Ћопић" и "Десанка Максимовић" због дуга од 365.000 КМ било искључено гријање од 31. октобра 2010. године, те да је "Топлана" потом свој дуг наплатила путем суда, а да су се у међувремену школе гријале на дрва.

"Двије школе су прикључене и већ су почеле користити услугу централног гријања на биомасу, док у школи на Пећанима има недостатака на топловоду, али ће и то бити ријешено прије 25. јануара када почиње друго полугодиште", навела је Деспотовићева.

Градоначелник Приједора Марко Павић у више наврата је у претходним мандатима Министарства просвјете и културе Републике Српске позивао министре на једнак третман школа у Приједору са школама у, на примјер, Бањалуци.

Средње школе у Приједору имају у континуитету централно гријање и нису се гријале на дрва. Њихови материјални трошкови, за разлику од основних школа, покривају се из буџета локалне заједнице, а не Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана