Приједор: Одржана Шеснаестомајска бициклијада

Срна
Приједор: Одржана Шеснаестомајска бициклијада

Приједор - Око 200 Приједорчана учествовало је данас на Шеснаестомајској бициклијади, коју је организовала Туристичка организација Приједора поводом обиљежавања Дана града 16. маја. Директор Туристичке организације Приједор Амира Ганић истакла је да ова манифестација није имала такмичарски карактер, јер је сврха повратак бицикла на улице града и подршка развоју бициклистичког спорта у граду.

Члан Бициклистичког клуба "Козара" Милица Максимовић, која као возач бицикла има четири медаље, изразила је задовољство одзивом њених суграђана на ову рекреативну бициклистичку вожњу улицама града.


"Ово је стварно диван спорт и треба да се сви вратимо вожњи бициклом гдје год је то могуће", истакла је Максимовићева.

На бициклијади су могли да учествују грађани свих узраста, а дужина руте била је око 10 километара. Међу учесницима нашао се и Давор Требовац са своја три сина Јаковом, који има само двије године, и Николом и Луком који имају осам и десет година.

Почетак рекреативне бициклистичке руте био је на Тргу мајора Зорана Карлице, а стаза је ишла кроз главну улицу/шеталиште - Стари град - Заград, Рашковац - пружни прелаз 13-та-Чејреци- улица Душана Брковића - улица Војводе Мишића - мали подвожњак и назад до полазне тачке у центру града.

У организацији бициклијаде помогао је Бициклистички клуб "Козара" из Приједора, а подршку је пружила Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске чији су представници заједно са бициклистима провезли рекреативну руту улицама Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана