Приједор: Неусвајањем дневног реда окончана сједница

Srna
Приједор: Неусвајањем дневног реда окончана сједница

ПРИЈЕДОР - Одборници Скупштине града Приједора нису усвојили дневни ред данашње сједнице, након чега је предсједник Скупштине Ајдин Мешић закључио засједање.

- Завршена је 34. сједница јер није усвојен дневни ред - рекао је Мешић новинарима у Приједору након сједнице.

У току расправе о дневном реду, Мешић је предложио, а одборници једногласно прихватили, уврштавање информације о пресудама Окружног суда у Приједору у корист двоје одборника који су тужили Скупштину града након што су разријешени дужности предсједника и члана Комисије за избор и именовање.

Градоначелник Миленко Ђаковић повукао је са дневног реда двије тачке које су посредно биле у вези са Комисијом за избор и именовање, а на приједлог одборника СДА Месуда Трњанина повукао је и Нацрт одлуке о измјенама и допунама Одлуке о именима улица и трговима.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Далибор Павловић повукао је свих седам тачака које је овај клуб доставио као допуну, а које су се тицале разрјешења актуелног предсједника Скупштине града Ајдина Мешића и именовања новог, те продужења мандата вршиоцу дужности директора Агенције за економски развој града Приједора "ПРЕДА-ПД" Александру Дрљачи.

Образлажући повлачење допуна, Павловић је рекао да је непосредно прије сједнице сазнао за судске пресуде које је суд донио 28. и 29. јануара, а које су у медијима објављене 30. јануара, те да жели избјећи ситуацију у којој би се евентуално кршио закон.

Самостални одборник Душко Милетић одустао је од допуне да се уврсти информација о путним правцима који ће се асфалтирати.

Са дневног реда одборник ДФ-а Мирсад Дуратовић повукао је приједлог за именовање Одбора за дијаспору и одустао од своје допуне да се измијени састав Комисије за избор корисника буџетских средстава за подршку повратка.

Одборник ПДП-а Далибор Грабеж затражио је да се са дневног реда повуче иницијатива за оснивање општине Козарац због, како је рекао, неусаглашености са законима и прописима, али је за његов приједлог гласало 14 одборника, а потребно је 16.

Сједници нису присуствовали потпредсједник Скупштине Горан Драгојевић и одборници Горан Вучковац и Ратко Стојић.

Након повлачења тачка и додавања нових, на гласању о дневном реду "за" је био само предсједник Скупштине Ајдин Мешић, док су сви остали били против.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Горан Предојевић рекао је да су сједнице шефова одборничких клубова у протеклих годину дана постале бесмислене јер се на њима договара дневни ред, а онда се тај дневни ред на сам дан засједања затрпа измјенама и допунама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана