Приједор: Нема новозаражених вирусом корона

Срна
Приједор: Нема новозаражених вирусом корона

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да у посљедња 24 часа у овом граду нема новозаражених лица на вирус корона, а да је под здравственим надзором 85 лица, од којих 59 у кућној изолацији и 26 у карантину.

Он је додао да је у Приједору позитивно на вирус корона 12 лица, а да је 1.267 лица изашло из здравственог надзора. “У нашој болници се налази на лијечењу осам пацијената позитивних на вирус корона у ковид одјељењу, а у изолацији за неријешене случајеве нема ниједног пацијента”, рекао је Ђаковић.

Он је појаснио да је једно лице од ових осам из Приједора са побољшаним здравственим стањем у односу на претходне дане, док је седам лица из Оштре Луке.

“У посљедња 24 часа није било грађана Приједора који су кршили мјере, а Црвени крст је пријавио да је кладионициа жМеридијанж донирала намирнице и робу за 35 пакета који ће бити подијељени социјално најугроженијим лицима”, навео је Ђаковић.

Он је додао да се наставља дезинфекција и да поново улазе у ову акцију и воћари са својим атомизерима за распршавање хемијских средстава која помажу уништавању вируса.

Ђаковић је честитао грађанима Приједора предстојеће празнике и замолио, иако у у граду нема новозаражених, да се придржавају мјера заштите и тиме чувају себе и своје најмилије.

Одговарајући на питање новинара да ли се послије првомајских празника може очекивати отварање вртића, Ђаковић је рекао да о томе на сједници Штаба није разговарано и да ће се по том питању пратити мјере Републичког штаба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана