Приједор: Настављен саобраћај након два прекида

Г.С.
Foto: kozarski.com

ПРИЈЕДОР - На магистралном путу Приједор-Козарска Дубица данас је због поплаве у два наврата био обустављен саобраћај за аутомобиле у укупном трајању од 90 минута, али је настављен након повлачења воде, рекла је Срни портпарол Полицијске управе Приједор Звездана Алендаревић.

Алендаревићева је навела да је путнички саобраћај био преусмјераван на алтернативне путеве, док се саобраћај за теретна возила одвијао и на дијеловима пута који су били поплављени.

Старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједор Радован Мартић рекао је да су ватрогасци изашли на терен око 11.45 часова у насеље Урије гдје се на расксници улица Славка Родића и Прве крајишке бригаде приликом јачих падавина дешавају поплаве.

Он је навео да се на тој локацији интервенисало на шахтовима и да се вода повукла, те да је градско Одјељење за комуналне послове обезбиједило пијесак за прављење препреке.

"Други позив имали смо у фирми жБоснамонтажаж гдје смо интервенисали испумпавањем воде из пумпне станице", додао је Мартић.

Мјештани Улице Славка Родића кажу да страхују јер киша не престаје да пада. Мјештанин Горан Атељ каже да кроз сливнике и шахтове код нове дворане на Уријама, која је у суједној Улици Прве Крајишке бригаде не одлазе површинске воде.

– Вода се појавила одједном. Сви сливници код дворане затворени су, сви шахтови су затворен. Градоначекник нас је посјетио и дао нам подршку. Биће довезене сада вреће са пјеском. Очекујемо још јачу кишу тако да ће бити проблема око тога – тврди Атељ.

Улице Славка Родића и Прве Крајишке бригаде посјетио је градоначелник Приједора Слободан Јавор. Он је истакао да грађани имају подршку лоаклне управе и да ће бити испитано зашто бујичне воде плаве ове улице.

– Нажалост дешава се опет исто. Ове године смо имали већ сличну ситуацију. Бујичне воде су наишле, поплавиле су одређен дио. Срећом стање је под контролом још увијек, ми смо ангажовали све, екипе су на терену. Испитаћемо све да видимо одакле је огромна количина воде опет дошла на ово мјесто. Сматрам да је у осталим мјестима ситуација тренутно под контролом, када су упитању ријеке Милошевица и Сана и Пухарска. Добили смо од надлежних служби информацију да полако те притоке надолазе. Стање ћемо сигурно пратити, ту смо уз наше грађане-поручио је Јавор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана