Приједор: Јавни позив да додјелу буџетских подстицаја

Срна
Приједор: Јавни позив да додјелу буџетских подстицаја

Приједор - Град Приједор расписао је данас јавни позив за реализацију Програма кориштења буџетских средстава за пољопривреду у 2015. години, а максималан износ подстицаја за ову годину је 2.000 КМ за физичка лица и 4.000 КМ за предузетнике и правна лица.


За подстицаје могу конкурисати сви који обављају пољопривредну производњу на подручју града Приједора, који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава као комерцијална или некомерцијална газдинства и који благовремено поднесу захтјев за подстицаје и испуне услове овог програма.

Подстицаји ће се додјељивати за говедарство, овчарство, свињарство, перадарство, пчеларство, производњу гљива, производњу поврћа на отвореном, производњу меркантилне пшенице, воћарство, пластеничку производњу поврћа и цвијећа и обнову пољопривредне механизације.

Рокови за достављање пријава за јавни позив различити су за сваку од ових области и крећу се од краја августа, преко краја септембра до краја октобра ове године.

Средства за унапређење пољопривреде у буџету града Приједора за 2015. годину износе 494.000 КМ.

Од тога за подстицаје и развој у пољопривредној производњи намијењено је 250.000 КМ, за израду основе заштите уређења и кориштења пољопривредног
земљишта 100.000 КМ, за производњу поврћа и цвијећа у затвореном простору 50.000 КМ, за унапређење воћарске производње 40.000 КМ, за обнову пољопривредне механизације 15.000 КМ, а за учешће у финансирању противградне заштите 39.000 КМ.

Јавни позив објављен је у данашњем броју локалних седмичних новина "Козарски вјесник" и на званичној интернет страници града www.prijedorgrad.org

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана