Приједор: Информациони систем за лакшу комуникацију са пацијентима

Срна
Приједор: Информациони систем за лакшу комуникацију са пацијентима

Приједор - Приједорска Болница "Доктор Младен Стојановић" увела је нови информациони систем којим су увезана сва мјеста комуникације са пацијентом од пријема до отпуста, изјавио је директор ове здравствене установе Мирко Совиљ.

"Примијенили смо 80 одсто информационог система. Сви наши документи, налази, отпуснице имају сасвим нов формулар исписан на адекватан начин тако да више нема могућности да буде избрисан или да се не види налаз", рекао је Совиљ новинарима у Приједору.


Он је појаснио да је овим олакшан и убрзан рад, јер једном унесени подаци пацијенту остају у систему, више се не понавља унос и подаци се користе и доступни су кад год је потребно. "То већ даје резултате јер омогућава бољу контролу извршених услуга и скраћује вријеме чекања издавања документа", навео је Совиљ.

Он је истакао да је приједорска болница добила и двије вриједне донације јапанске Владе, а ријеч је о гастроскопу са ендоскопским стубом који има компоненту за гастроскопију, као и дигиталној радиографији која значи крај филмовању радиографске дијагностике.

"Када, на примјер, урадимо снимак плућа на улазу у болницу, тај снимак може да се анализира на било којем одјељењу, у било којој амбуланти. То убрзава и појефтињује рад, јер штедимо на набавци опреме, РТГ филмова, развијача, хемијских средстава, а штедимо и простор за складиштење опреме и филмова", навео је Совиљ.

Болница "Доктор Младен Стојановић" Приједор покрива шест локалних заједница приједорске регије са око 200.000 становника, а дио услуга пружа и пацијентима из Унско-санског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана