Приједор: Хитној помоћи опрема за збрињавање повријеђених у удесима

Srna
Приједор: Хитној помоћи опрема за збрињавање повријеђених у удесима

ПРИЈЕДОР - Приједорски Дом здравља добио је данас, у оквиру пројекта "Брза интервенција - мање посљедица", опрему коју Служба хитне помоћи користи при интервенцијама, прије свега за збрињавање повријеђених у саобраћајним незгодама.


Ријеч је о сету удлага, реанимацијским комплетима, пулс-оксиметру, гријачу инфузије, имобилизатору кичме и главе, спиналној дасци за дјецу и одрасле и торби "топло-хладно".

Милена Гњатовић Симатовић из Агенције за економски развој града Приједора "Преда-ПД" рекла је да пројекат реализују ова агенција и град Приједор, а средства је обезбиједила Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.

"Једна од активности је набавка опреме за Хитну службу и очекујемо даље активности, односно едукацију у пружању прве помоћи. Вриједност опреме је око 10.000 КМ, а укупна вриједност пројекта 15.000 КМ", рекла је Симатовићева новинарима у Приједору.

Вршилац дужности директора Дома здравља Приједор Милица Марјановић захвалила је Агенцији "Преда-ПД" и граду Приједору, те навела да ће нова опрема унаприједити рад Хитне службе.

Шеф Одсјека за саобраћај града Приједора Александар Јефтић рекао је да је ово један од два пројекта које је град кандидовао на јавни позив Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

"Оба су прошла. Вриједност и другог пројекта је такође 15.000 КМ, а ријеч је о семафору у близини основне школе у насељу Петрово", навео је Јефтић.

Донирана опрема повећаће могућност за пружање адекватне помоћи настрадалима у саобраћајним незгодама, нарочито ако је познат израз "златни сат" који подразумијева да у првом часу након незгоде може бити спасено више од 50 одсто лица која имају шансу да буду спасена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана