Приједор: Формиран Иницијативни одбор НПС, предсједник Оливера Брдар Мирковић

Срна
Приједор: Формиран Иницијативни одбор НПС, предсједник Оливера Брдар Мирковић

ПРИЈЕДОР - У Приједору је данас формиран Иницијативни одбор Народне партије Српске /НПС/, а за предсједника је изабрана Оливера Брдар Мирковић.

Формирању Иницијативног одбора НПС-а у Приједору од 37 чланова присуствовао је предсједник странке Дарко Бањац, који је рекао да су до сада формирали шест општинских и градских иницијативних одбора у изборним јединицама 4 и 6, а данас и у Изборној јединици 1.

Бањац је додао да су наредне седмице у Херцеговини и очекује да ће до 31. децембра бити формирано између 12 и 15 иницијативних одбора, а циљ је да до марта то буде урађено у 40 општина и градова.

Он је додао да су парламентарни избори 2022. године први тест за нову странку, те је истакао убјеђење да ће НПС у овој изборној јединици имати више од 5.500 гласова, а у Приједора више од 3.000.

Бањац је навео да му је драго што је Мирковићева прихватила тако одговоран задатак у Приједору, док је она захвалила за указано повјерење.

Мирковићева је додала да им је у плану да до краја марта покушају да формирају што више мјесних одбора.

“Пуно младих је укључено у ову причу и вјерујем да ће они донијети једну нову енергију која је бити на добробит заједно”, рекла је новинарима Мирковићева.

Повјереник за формирање Иницијативног одбора НПС-а у Приједору Стевица Дроњак очекује да ће имати клуб одборника у Скупштини града Приједора.

 “Ми, који смо на иницијативном одбору, нисмо се одрекли ДНС-а већ се ДНС одрекао нас. У прилог томе говори и чињеница да је овдје била присутна већина предсједника мјесних одбора, те предсједника актива младих и жена”, рекао је Дроњак.

Један од оснивача НПС-а Ђорђе Поповић рекао је да је ријеч о веома озбиљним младих људима који су веома активни у политици и кроз провођење политике ДНС-а у прошлости у више наврата су, како је навео, били изиграни, невредновани, неконсултовани.

“То су млади људи који желе да се покажу. Сигуран сам да је ово један од најбољих начина да НПС у Приједору заузме веома значајно мјесто, у шта сам узбијеђен”, рекао је Поповић.

Данашњем скупу у Приједору присуствовао је и народни посланик Дико Цвјетиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана