Приједор: ДНС, СДС и ПДП потписали споразум о заједничком наступу

Срна
Приједор: ДНС, СДС и ПДП потписали споразум о заједничком наступу

ПРИЈЕДОР - Представници ДНС-а, СДС-а и ПДП-а потписали су данас у Приједору коалициони споразум о заједничком наступу на пријевременим изборима за градоначелника Приједора.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је да не постоје трзавице него воља за бољу будућност града Приједора.

"Као што смо се договорили за заједничког кандидата за градоначелник Приједора, тако ћемо се договорити и за кандидате за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ", рекао је Нешић и најавио да ће име кандидата бити саопштено након његовог састанка са предсједницима СДС-а и ПДП-а Мирком Шаровићем и Браниславом Бореновићем.

На питање зашто данас Шаровић и Бореновић нису ту, Нешић је рекао да са њима има састанак сутра.

Иако су били најављени, споразум нису потписали нити су састанку присуствовали представници СПС-а и Листе за правду и ред.

"СПС има свој градски одбор и републички ниво. То је питање за њих", рекао је Нешић одговарајући на питање зашто они нису у споразуму.

Коментаришући изјаву Небојше Вукановића да га треба смијенити са мјеста предсједника ДНС-а, Нешић је рекао да Вукановићу жели добро задравље и срећу у животу и да се што прије врати из Катара, а да ће Скупштина ДНС-а одлучивати о руководству.

"Још нисам видио да предсједник једне странке или покрета смјењује предсједника друге", додао је Нешић.

Зоран Латиновић из СДС-а рекао је да ће ова странка ући искрено у изборе за градоначелника Приједора, анимирати своје чланство и дати пуну подршку.

"Побједа не смије бити страначки плијен, него заједнички програм с циљевима", додао је Латиновић.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Приједор Горан Предојевић рекао је да јединство опозиције гарантује побједу на изборима.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Приједор Миодраг Деретић рекао је да споразум води промјенама које ће овом граду донијети бољитак.

Састанку је присуствовала и повјереник приједорског СДС-а Маја Драгојевић Стојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана