Приједор: Данас анкетирање родитеља, сви објекти раде у јулу

Srna
Приједор: Данас анкетирање родитеља, сви објекти раде у јулу

ПРИЈЕДОР - Дјечији вртић "Радост" Приједор данас анкетира родитеље ради сагледавања њихових потреба за кориштење услуга ове предшколске установе у јулу, изјавила је директор вртића Гордана Јекић.

"Рад у јулу биће организован у свим објектима да би могле бити испоштоване мјере и штабова и Института за јавно здравство Републике Српске. Васпитачи данас контактирају родитеље да бисмо знали бројно стање за јули и тако могли направити распоред", рекла је Јекићева Срни.

Родитељи потписују изјаву да нико од чланова породице није под здравственим надзором, да су упознати о упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, да су оба родитеља тренутно запослена и да немају друге могућности збрињавања дјетета.

"Међутим, с обзиром на то да 40 од 200 дјеце пријављене за јуни није искористило могућност боравка, а да је, с друге стране, било заинтересованих родитеља који нису испуњавали услове у складу са важећим препорукама, на првом мјесту да су оба родитеља тренутно запослена, васпитачи ће анкетирати родитеље, те постоји могућност допуњавања група, али тај број не може бити већи од 15 у једној васпитној групи", навела је Јекићева.

Она је подсјетила да су тренутне мјере на снази до 6. јула, након чега ће бити познато да ли ће се оне задржати и даље или ће се мијењати, те да ће од тога зависити и евентуална реорганизација рада, а и термин расписивања конкурса за упис дјеце у наредну радну годину.

"Захваљујем родитељима за разумијевање и изузетно коректну сарадњу, а нарочито одговорност коју су показали у овом периоду, као и свим запосленицима који су показали спремност прилагођавања у новонасталој ситуацији, како због повећаног ризика и одговорности, тако и због наставка рада у свим објектима, што није била пракса у јулу и аугусту претходних година", додала је Јекићева.

Због ванредне ситуације, вртић овог љета неће радити у режиму уобичајеном за јули и август када се један број објеката затвара, дјеца бораве у другим објектима, а запослени иду на колективне годишње одморе.

Управни одбор Ђечијег вртића "Радост" одлучио је да родитељи чија ђеца нису користила услуге установе у јуну буду ослобођени плаћања у цијелости, као што је био случај за април када установа није радила.

За јули ови родитељи плаћаће 30 одсто укупне цијене услуге /45 КМ/, што је износ уговором предвиђен за чување мјеста, као што је био случај за мај када је установа поново почела са радом, али у рестриктивним условима.

"Ова одлука подложна је измјенама у зависности од препорука Института за јавно здравство Републике Српске", наведено је у одлуци УО.

Од 460 дјеце уписане у приједорски јавни вртић, за боравак у јуну било је пријављено око 200, а просјечно их је боравило око 160 у свим објектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана